Hoppa till sidans innehåll

Friska Örnsköldsvik 2022


Friska Örnsköldsvik avslutad för säsongen 2022

Tack till alla deltagare!

I vår dataapplikation har deltagarna kunnat registrera sina kontroller. Antalet registrerade stolpar har gått lite upp och ner under åren med en tydlig uppgång när pandemin slog till. I den nya databasen, som togs i bruk 2020, finns 1 300 konton registrerade (samtliga deltagare som tagit någon kontroll under 2020 - 2022). 530 deltagare har under 2022 registrerat 25 713 stolpar.

Antalet registreringar är egentligen inte så viktigt för oss. Vi vet, både genom mätningar och genom att tala med människor, att många är ute utan att registrera sig, och det är självklart helt okej. Vår målsättning är att få ut folk i friska luften.

Det finns troligen många skäl till att registreringen ändå går upp och ner mellan åren. Självklart har det med antalet deltagare att göra. Det kan också bero på vilka priser som lottas ut under de olika åren, och även antalet priser. Naturligtvis skulle vi få fler registreringar om vi hade riktigt maffiga priser, men ingen av oss är intresserad av att jaga sponsorer och tigga priser. Tendensen som märktes under pandemin är dock tydlig - intresset för skog och mark håller i sig.

En annan grupp som använt våra stolpar är skolorna, som i flera fall har förlagt sin orienteringsundervisning till Friska-områdena. Några lärare har bett att få stolpkoderna i förväg så att de i lugn och ro kan sitta vid målet och kolla av elevernas telefoner när de kommer i mål med foton
på stolparna ☺

I år har vi lottat ut 10 presentkort på vardera 1 000 kronor hos Naturkompaniet. Principen har varit en lott per registrerad stolpe. De som har registrerat samtliga 90 stolpar har också som ”pris” fått sina namn publicerade i Tidningen 7. I år var det 179 stycken.


Nu är vi på gång

Vår arbetsgrupp förbereder just nu för Friska Örnsköldsvik 2022. 

Friska Örnsköldsvik startade 2012 och har arrangerats varje år sedan dess. Nu är det alltså 11:e gången. Vi försöker hitta nya områden varje år, för att visa på den fantastiska natur som vi har inpå knutarna.

Alla kan delta på sina egna villkor och i sin egen takt. Ta det lugn. Ta med fika. Eller spring för fullt. Det finns inget rätt eller fel. Men att hitta stolparna är aldrig fel!
Under våren 2022 kommer vi att publicera kartor i Tidningen 7 över sex olika områden.

  • 28 april: OKN-stugan/Vågsnäs plus Köpmanholmen
  • 19 maj: Genesön plus Åsberget västra delen
  • 9 juni: Västansjö plus Bussbyvallen.

Här är några bilden från när vi rekade området Genesön i höstas.

Kontakt i OKN

  • Ingmar Andersson 
  • Staffan Magnusson
  • Gunnar Edlund
Uppdaterad: 14 FEB 2022 14:36 Skribent: Ingmar Andersson
E-post: This is a mailto link

 

button_boka-klubbstugan.png 

Nya hemsidan

 

Samarbetspartners

EU-logo-jordbruksfonden


 

 

Eurocon_Teknikkonsulterna 

 

Postadress:
OK Nolaskogsarna - Orientering
c/o Anette Andersson, Murarvägen 12
89177 Järved

Kontakt:
Tel: 0702442912, 0702944438
E-post: kontakta@oknolaskogs...

Se all info