Hoppa till sidans innehåll

Friska Örnsköldsvik 2021


De två sista kartorna är på gång

Den 3 juni kommer kartorna City och Gottne.

City är utformad som fotoorientering. Kommunen ville att vi skulle vänta med denna karta tills pandemin hade lagt sig, så därför kommer den sent. Det  är Vivianne i ÖOK som "lagt banorna". När du är vid kontrollringen tittar du dig omkring och kollar vilken av bilderna på kartan som stämmer in på platsen.

Kartan i Gottne är ett mindre område som rymmer det mäktiga Sågfallet i Utterån. Fallet bildades i slutet av 1800-talet, när en extrem vårflod gjorde att en stor timmerbröt dämde upp Utterån. Vattnet bröt till slut en ny fåra och det 13 meter höga Sågfallet bildades.


Friska Örnsköldsvik tillbaka för 10:e året

Friska Örnsköldsvik startade 2012 och har arrangerats varje år sedan dess. Nu är det alltså 10-årsjubileum. Vi försöker hitta nya områden varje år, för att visa på den fantastiska natur som vi har inpå knutarna.

Alla kan delta på sina egna villkor och i sin egen takt. Ta det lugn. Ta med fika. Eller spring för fullt. Det finns inget rätt eller fel. Men att hitta stolparna är aldrig fel!
Under våren publicerar vi kartor i Tidningen 7 över sex olika områden.
• 29 april: Paddal och Svartby
• 6 maj: Alnöholmen och City
• 3 juni: Gottne och Varggropen.

Luften är fri

Friluftslivets år 2021 med rubriken ”Luften är fri” är en nationell satsning i samarbete med Naturvårdsverket, Svenskt friluftsliv och för oss även Örnsköldsviks kommun och Tidningen 7. Det går helt enkelt ut på att få fler att andas frisk luft. Och vad kan då passa bättre än att hitta stolparna i Friska Örnsköldsvik.

Kontakt:
Ingmar Andersson, Annika Jernberg Grönlund, Staffan Magnusson, Gunnar Edlund

 
Bilderna ovan är från Paddalsberget i höstas när vi kollade lämpliga kontroller. Och nedan från kontrollutsättning i april 2021. Nummer 2 och nummer 11. 
Kartan är från 1784 och visar berget vid Paddal där kontrollerna för första Friska-kartan sitter. På kartan står Röberget och Risberget, men namnen används inte längre. Berget heter helt enkelt inget längre :-)  I alla fall vet inte markägaren vad det heter. Inte heller Lantmäteriet och framför allt inte Per Magnusson. Så då finns det inget namn. 
Här är kontrollerna (kanske bäst ändå att vänta till den nuvande kartan kommer i slutet av april) och nedanför hela den gamla kartan:
Uppdaterad: 05 APR 2021 21:31 Skribent: Ingmar Andersson
E-post: Adressen Gömd

 

button_boka-klubbstugan.png 

Nya hemsidan

 

Samarbetspartners

EU-logo-jordbruksfonden


 

 

Eurocon_Teknikkonsulterna 

 

Postadress:
OK Nolaskogsarna - Orientering
c/o Anette Andersson, Murarvägen 12
89177 Järved

Kontakt:
Tel: 0702442912, 0702944438
E-post: kontakta@oknolaskogs...

Se all info