Hoppa till sidans innehåll

Orientering utan skärmar


UsynligO (det betyder Osynlig Orientering) är en app som gör orienteringsbanor tillgängliga året runt, utan att det behöver att vara skärmar i skogen.

  • Appen följer med via GPS och vibrerar och ger signal när löparen har kommit till den nästa kontrollen på banan.
  • Nybörjare kan känna sig tryggare genom att det går att få hjälp med både riktining och avstånd till nästa kontroll. Man ber då om tips och får hjälp i appen.
  • Banläggare slipper att sätta ut kontroller i skogen för träning etc och banorna är tillgjängliga så länge man vill. Man slipper också risken för att skärmar försvinner i närheten av bostadsområden eller andra områden där många rör sig.
  • UsynligO stöttar både traditionell orientering där man tar kontrollerna i bestämd ordning, samt poängorienterings-banor där löparen själv väljer i vilken ordning man vill ta kontrollerna och samlar poäng för varje kontroll man besöker.
  • Om man vill kan man välja att publicera sin tid i en resultatlista. I poängorientering är resultatlistan primärt sorterad efter hur många poäng man har samlat.
  • Allt är gratis. Om klubbar i framtiden skulle vilja ta betalt för att man använder deras karta eller aktivitet kan UsynligO kompletteras med en frivillig betalningslösning. Ta kontakt om denna möjligheten önskas.

Banläggare loggar in sig på hemsidan för att ladda upp banor. De som vill springa UsynligO behöver bara använda appen som kan laddas ned från:

Klubben har lagt upp klubbträningen som var den 11/4 vid Ottelandet som du gärna kan få prova den nya tekniken på. Det sitter även snitslar ute. Lycka till!

Uppdaterad: 18 APR 2020 10:21 Skribent: Jörgen Nylén
E-post: This is a mailto link

 

button_boka-klubbstugan.png 

Samarbetspartners

EU-logo-jordbruksfonden


 

 

Eurocon_Teknikkonsulterna 

 

Postadress:
OK Nolaskogsarna - Orientering
c/o Anette Andersson, Murarvägen 12
89177 Järved

Kontakt:
Tel: 0702442912, 0702944438
E-post: kontakta@oknolaskogs...

Se all info