Hoppa till sidans innehåll

Vinterpalatset och Sommarhemmet

18 JAN 2021 18:41
  • Skapad: 18 JAN 2021 18:41

Bygget av nya klubbstugan vid Sommarhemmet fortskrider i rask takt. Stommen är nu rest och har redan visat sin hållfasthet genom att stå pall under förra veckans snöbus.

–       Vi följer tidplanen vilket innebär inflyttning 1 maj, säger stugprojektets Jan Åhlund.

 Du som är en obotlig Genesmo-flanör har säkert upptäckt att det hänt en del vid Sommarhemmet. Pinfärsk och faluröd, omsluten av byggnadsställningar, tronar nu vår nya klubbstuga som ett vinterpalats bland snötyngda träd i sluttningen ovanför Bäckfjärden.

Entreprenören Rubing Bygg började i höstas med att tillverka delarna till huskroppen – bekvämt inomhus i fabriken i Bergom.

–       Ett femtontal medlemmar har också arbetat med att måla väggelementen och nästan all målning utvändigt är nu klar, berättar Jan Åhlund.

Jan Åhlund och Tomas Näslund

I november gjöt byggarna grunden på gräsmattan ovanför Sommarhemmet, det var plattan i mattan så att säga.

Själva stommen tog bara två dagar att resa men riktigt bråttom blev det att säkra den innan stormen förra veckan slog till.

–       Det fanns varken fönster eller dörrar men hela styrkan hos entreprenören, ett tiotal man, jobbade hårt dagen före och de lyckades få huset tätt i tid.  

Skalet ska nu isoleras, inredas och i övrigt göras hemtrevligt och ombonat. Även interiört kan medlemmar hjälpa till med arbetet för att hålla kostnaderna nere så det är bara att vässa tumstocken.

Klubbstugans insida

Stugans huvudingång.

Skribent: Fredrik Forsgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 Samarbetspartners


 

 

 

 

Postadress:
OK Nolaskogsarna - Orientering
c/o Anette Andersson, Murarvägen 12
89177 Järved

Kontakt:
Tel: 0702442912, 0702944438
E-post: kontakta@oknolaskogs...

Se all info