Riktlinjer pga coronaviruset

27 NOV 2020 14:14
Klubbens styrelse har till följd av de nya restriktionerna beroende på coronapandemin beslutat att från och med den 24/11 och i första hand t.o.m. tisdag den 13 december, ställa in all organiserad träningsverksamhet för alla födda 2004 och tidigare.
  • Skapad: 27 NOV 2020 14:14

Styrelsen anser dock att det är viktigt att även fortsättningsvis erbjuda träningstillfällen för alla. Därför kommer vi att from vecka 49 erbjuda veckans banor. Tre olika banor som ska vara möjliga att springa både dag och kvällstid. Mer info på hemsidan och på vår facebooksida kommer.

Följande råd och begränsningar gäller i Västernrrland:

• Alla gemensamma träningar för födda 2004 och tidigare är inställda till den 13 december eller vid förlängning av de allmänna råden till det datum de förlängs till. Men dessa medlemmar uppmanas att hålla igång träningen på egen hand.

• Alla möten får under denna period hållas digitalt och inga gemensamma aktiviteter hålls i Sommarhemmet. Klubbens årsmöte hålls digitalt den 16 december kl 18.30. Kontakta vår ordförande Monika Westerlund om ni önskar delta.

• Barn och unga födda 2005 och senare kommer att kunna fortsätta att ha gemensamma träningar men bara utomhus. Chaufförer och andra vuxna får inte delta på dessa träningar om hen inte är utsedd ledare för träningen eller behövs för att hjälpa sitt barn.

Generella riktlinjer

• Stanna hemma om du känner dig det minsta sjuk. Till och med minst två dagar efter tillfrisknande om du misstänker att du kanske kan sprida covid-19, även om du bara har milda symtom

• Insjuknar man under en aktivitet ska man ta sig hem direkt.

• Håll minst en armlängds avstånd till alla som du inte dagligen umgås med. Håll extra noga avstånd till personer över 70 år och andra som tillhör någon riskgrupp.

• Hosta och nys i armvecket. Undvik att röra vid ögon, näsa och mun.

• Tvätta eller sprita händerna ofta och noga och alltid före måltider och på väg in i klubbstugan.

• Aktiviteter planeras och alla hjälps åt så att vi aldrig är fler än den deltagarbegränsning som för tillfället gäller.

•  Aktivitetsansvariga ska tänka på riskerna för smittspridning och vidta lämpliga åtgärder för att minska smittspridningsrisken.

• Råd och riktlinjer kan förändras fort och aktiviteter ändras eller ställas in.

Riktlinjer vid träningar och tävlingar

• Det är under covid-19 pandemin extra viktigt att noga läsa och följa instruktioner och anvisningar vid olika arrangemang, t.ex. anvisningar om tider, om det bara är föranmälan och ingen anmälan på plats, om man ska uppehålla sig så kort tid som möjligt på en viss plats...

• Kom ombytt och klar för träning och duscha hemma.

• Samling vid träning sker utomhus.

/Styrelsen