Hoppa till sidans innehåll

Träning


OK Nolaskogsarna har träningar två gånger i veckan Måndag och Torsdag. På Tisdagarna turas klubbarna i Örnsköldsvik om att anordna träningstävlingar, dessa träningar kallas 7-klubbs.

Här nedanför beskrivs innehållet och upplägget på träningarna. Du hittar all information om träningar och samlingsplatser i vår kalender.

 

Måndagar kl 18.00 vid Sommarhemmet - Barn och Ungdomsträning

På måndagarna har våra barn och ungdomsgrupper träning vid Sommarhemmet. Då lägger vi extra fokus på lek och på att träna tekniska moment. Eftersom vi är på samma plats varje måndag tränar vi nya saker i en känd miljö.

För de yngre grupperna (7-12 år)  är det fokus på lek och lekfulla övningar för att barnen ska lära känna varandra, våga ta plats och framförallt ha roligt! Om träningen är rolig så är det också lätt att fortsätta idrotta vilket OK Nolaskogsarna vill bidra till.

För 13-16 åringar ligger fokus på måndagar på löpträning i skog kombinerat med orienteringsteknik. 

Efter orienteringsträningen på måndagar (19.00-20.00) så ordnar klubben ett gympapass där alla är välkomna att vara med! Barn som vuxna!

 

Torsdagar 18.00 -  Klubbträning

På Torsdagarna samlas hela klubben, barn, ungdomar och vuxna för klubbträning. Vi håller till på olika platser där OK Nolaskogsarna har kartor. Oftast håller vi till i Domsjöområdet eller på Skyttis.

På torsdagsträningarna finns det orienteringsbanor i alla svårighetsgrader där vi tränar på att kombinera teknikmoment vi tränat på måndagsträningarna. Banorna är ofta i slingor så det går att anpassa efter dagsformen. 

Vi samlas alltid i början och slutet av träningen för lekar och kartgenomgång. En tränare finns alltid kvar vid samlingsplatsen för de som har frågor eller behöver hjälp.

Ett uppskattat moment på våra torsdagsträningar är våra Sprintbanor där alla får prova att springa på tid genom en bana med elektroniska stämplingsenheter. Här är det ofta full fart och mycket skratt!

Det brukar finnas en enklare, lite längre bana för er föräldrar som vill passa på att träna på egen hand. Fråga någon av tränarna så hjälper de dig. Missa inte heller att anmäla dig till vår vuxenkurs som äger rum på torsdagarna!

 

Tisdagar 18.00 – 7-klubbs 

På tisdagarna är det gemensam träning för alla klubbar i Örnsköldsvik. Klubbarna turas om att ordna träningstävlingar på sina kartor vilket gör att man får chansen att prova att orientera på många platser i kommunen.

Det är ännu inte klart vilka dagar 7-klubbs kommer att bli 2021 då pandemins restriktioner kan leda till förändringar.

 

Träningsläger

OKN anordnar träningsläger, s.k. teknikdagar, på våren och hösten och i juni har vi ett breddläger tillsammans med de andra Ö-viksklubbarna. Du får mer information om detta av tränarna och i kalendern.

Uppdaterad: 26 APR 2021 11:09 Skribent: Lisa Nilsson

 

button_boka-klubbstugan.png 

Nya hemsidan

 

Samarbetspartners

EU-logo-jordbruksfonden


 

 

Eurocon_Teknikkonsulterna 

 

Postadress:
OK Nolaskogsarna - Orientering
c/o Anette Andersson, Murarvägen 12
89177 Järved

Kontakt:
Tel: 0702442912, 0702944438
E-post: kontakta@oknolaskogs...

Se all info