Hoppa till sidans innehåll

Tävling


Att tävla är kul! Det kan kännas lite krångligt och nervöst de första gångerna, både för barn och föräldrar men vi hoppas och tror att det är värt besväret! Det handlar inte om att tävla för att prestera eller vinna utan för att uppleva. Tävlingarna ger en chans att uppleva något tillsammans, det stärker gemenskapen i gruppen och klubben och det blir enklare att förstå vad vi gör på träningarna. Vi hoppas att ni ger tävlandet en chans!

Säsongen 2020 påverkas mycket av Covid-19 och alla tävlingar t.o.m. juni är inställda. 

7-klubbsträningstävlingarna kommer att genomföras på söndagar istället och är bra tillfällen att få prova på tävlingar i mindre format. Tänk på att det är obligatorisk föranmälan till 7-klubbssöndagarna via eventor!

Klubben kommer ochså att anordna roliga och lite annorlunda träningar och träningstävlingar. 

 

Anmälan

För att anmäla till tävlingar loggar du in med ditt IdrottOnline-användarnamn och lösenord på Eventor . Här kan du också söka och hitta information om tävlingar. https://eventor.orientering.se/Events
Lathund Eventor

Saknar du inloggningsuppgifter till Idrott Online kontaktar du: This is a mailto link

 

Klasser

Barn och ungdomar kan tävla i två olika klasser, öppen klass och tävlingsklass.

Mer information hittar du här:  https://www.svenskorientering.se/Nyheter/forbundsnytt/Nyklassindelning2020/

Öppen klass:

Du väljer starttid själv. Du kan välja att springa med en kompis eller ha med en skugga. Du anger vid anmälan om du vill ha tidtagning eller inte. Har du inte hunnit anmäla innan tävlingen så går det bra att göra direkt vid tävlingsplatsen.

Tävlingsklass:

I tävlingsklass springer du mot jämnåriga, uppdelat i flickor och pojkar.

Du behöver anmäla dig i förväg och får en starttid och tidtagning.

För att delta i Örnligan och ungdomsserien behöver du delta i tävlingsklass.

 

På tävlingen

Orienteringstävlingen utgår från en gemensam plats, TC, ofta på en öppen gräsyta/åker där varje klubb sitter tillsammans. Du hittar OKN genom att leta efter vår flagga.  Starten kan vara en bit ifrån TC så se till att du har gott om tid innan din starttid.

Du behöver en SI-bricka för att kunna starta i tävlingen (det är den du stämplar varje kontroll med och som sköter tidtagningen). Klubben har några för utlåning och det brukar gå bra att hyra en pinne på plats. Vill du köpa en egen bricka finns de att beställa på sportident.se.  

Andra bra saker att ha med på tävlingen är:

- En stol att sitta på (campingstol, fällstol eller stolsryggsäck)

- Gummistövlar när det regnar

- Mat eller fika finns ofta att köpa men går bra att ta med eget också.

- Duschhandduk och ombyte, ofta är det utedusch.

Här finns en kom-ihåglista till tävlingen

 

Andra tävlingar/cuper

7-klubbs och Örnligan

7-klubbs är ett enkelt sätt att prova att tävla. Orienteringsklubbarna i Örnsköldsvik turas om att anordna tävlingen på tisdagskvällarna under sommaren. Du kan anmäla dig direkt på plats och det finns banor för alla.

5 av 7-klubbstävlingarna ingår i en orienteringscup för barn och ungdomar, Örnligan. De barn som deltar i någon/några av tävlingarna i cupen kan vinna priser i slutet på säsongen.

Ungdomsserien

Ångermanlands orienteringsförbund anordnar en ungdomscup som består av 10 tävlingar i distriktet. Alla som deltar i minst 5 deltävlingar får pris, även om man sprungit inskolning eller öppen bana. Ytterligare priser till de som samlat flest poäng. Här kan du läsa om vilka tävlingar som ingår i ungdomsserien.  (https://www.svenskorientering.se/Distrikt/angermanlandsorienteringsforbund)

Uppdaterad: 19 FEB 2020 00:29 Skribent: Lisa Nilsson

 

button_boka-klubbstugan.png 

Nya hemsidan

 

Samarbetspartners

EU-logo-jordbruksfonden


 

 

Eurocon_Teknikkonsulterna 

 

Postadress:
OK Nolaskogsarna - Orientering
c/o Anette Andersson, Murarvägen 12
89177 Järved

Kontakt:
Tel: 0702442912, 0702944438
E-post: kontakta@oknolaskogs...

Se all info